Het is momenteel een uitstekende tijd om buxus vervangers aan te planten. Bestel snel online!

Zoek
Klantbeoordeling 9.4
4.7/5

Portugese laurier

Portugese laurier

Vanaf: 1,65

Dichtheid

Volledig zichtdicht

Groeisnelheid

20 - 35 cm per jaar

Standplaats

Schaduw, halfschaduw, zon

Type haag

Lage- en hoge haag

Winterhard

Wintergroen / groenblijvend

Verzorging

Weinig onderhoud

De Portugese laurier is een mooie en populaire haagplant met een luxueuze uitstraling. De dikke, leerachtige bladeren geven uw tuin een unieke uitstraling ter vervanging van uw Buxus. Zeer onderhoudsvriendelijk, gemakkelijk in standplaats en het gehele jaar groenblijvend.

Al vele jaren zijn wij gespecialiseerd in het kweken van de Portugese laurier. Wij leveren deze gezonde en sterke planten vers bij u thuis af op plantvriendelijke wijze. A-kwaliteit uit eigen kwekerij, voor de scherpste prijs.

Planthoogte

20 – 30 cm kluit/pot, 20 – 30 cm losse wortel, 30 – 40 cm losse wortel, 30 – 40 cm kluit/pot, 40 – 60 cm kluit/pot, 60 – 80 cm kluit/pot, 80 – 100 cm kluit/pot, 100 – 120 cm kluit/pot, 120 – 140 cm kluit/pot, 140 – 160 cm kluit/pot, 160 – 180 cm kluit/pot, 180 – 200 cm kluit/pot, 200 – 220 cm kluit/pot, 220 – 240 cm kluit/pot, 240 – 260 cm kluit/pot, 260 – 280 cm kluit/pot

Aantal per strekkende meter

HoogteAdviesPrijs per stuk
20 - 30 cm kluit/pot6 planten per meter€1,65
30 - 40 cm kluit/pot6 planten per meter€2,95
40 - 60 cm kluit/pot5 planten per meter€5,25
60 - 80 cm kluit/pot4 planten per meter€7,75
80 - 100 cm kluit/pot4 planten per meter€9,90
100 - 120 cm kluit/pot3 planten per meter€18,75
120 - 140 cm kluit/pot3 planten per meter€27,95
140 - 160 cm kluit/pot3 planten per meter€37,95
160 - 180 cm kluit/pot2,5 plant per meter€47,95
180 - 200 cm kluit/pot2,5 plant per meter€56,95
200 - 220 cm kluit/pot2,5 plant per meter€66,95
220 - 240 cm kluit/pot2 planten per meter€99,95
240 - 260 cm kluit/pot2 planten per meter€157,95

Specificaties

Groei per jaar15 - 35 cm
Volwassen plantgrootte300 cm
WintergroenJa
WinterhardheidGoed
Aantal per strekkende meterZie tab 'Aantal per strekkende meter'
StandplaatsZonnig, Halfschaduw, Schaduw
AanplantadviesHet hele jaar
OnderhoudsvriendelijkJa
SnoeimaandMei en september

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Portugese laurier” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De populaire Portugese laurier.

De Prunus lusitanica Angustifolia, zoals de Portugese laurier ook wel wordt genoemd, is een prachtige, groenblijvende haagplant die in veel Nederlandse tuinen terug te vinden is. De plant heeft dieproze takken en dikke, leerachtige bladeren. Met deze haag geeft u uw tuin een unieke uitstraling. In het voorjaar komen er bloemtrossen aan te hangen, die tot wel 15 cm lang kunnen worden. Door de aangename geur van deze witte bloemetjes, trekt het veel bijen en vlinders aan die uw tuin levendig houden. De Portugese laurier kunt u zowel als lage haag gebruiken ter vervanging van de Buxus, maar ook als metershoge privacyhaag. Met zijn compacte groei is hij volledig zichtdicht. U kunt de Portugese laurier op iedere standplaats in uw tuin zetten, of dit nu zon, halfschaduw of schaduw betreft. Daarnaast staat de haagplant bekend als zeer onderhoudsvriendelijk en heeft u hier dus weinig omkijken naar. Geniet van de prachtige Portugese laurier in uw tuin, bij ons in A-kwaliteit verkrijgbaar voor de scherpste prijs. Direct vers uit eigen kwekerij.

Portugese laurier eenvoudig aanplanten.

U kunt de Portugese laurier het gehele jaar door aanplanten. Alleen wanneer het vriest of heel warm is, is ons advies om even te wachten. Het aanplanten zelf is zeer eenvoudig, hier helpen wij u graag bij!

 1. Kies een standplaats uit. Deze mag in de zon, halfschaduw of schaduw liggen. 
 2. Maak de standplaats onkruidvrij. Dit staat niet alleen netter, maar voorkomt ook dat het onkruid vocht en voedingsstoffen afpakt van de Portugese laurier haag.
 3. Graaf een gleuf op de plek waar de haag moet komen te staan. Qua breedte en diepte kunt u een iets grotere maat aanhouden dan de kluitmaat van de nieuwe planten.
 4. Verspreid bemeste tuinaarde in de gleuf en tussen de uitgegraven grond. Met deze voedingsstoffen geeft uw Portugese laurier haag een uitstekende start.
 5. Dompel ieder plant onder in een bak met water en zet ze daarna goed rechtop in het midden van de gleuf. De jute zak kunt u gerust om de kluit heen laten zitten.
 6. Maak de gleuf weer dicht met de uitgegraven grond en druk de grond rondom de planten goed aan.
 7. Geef direct voldoende water en zorg ervoor dat de Portugese laurieren continu in een vochtige grond staan. De planten mogen echter geen ‘natte voeten’ hebben, dit om wortel te voorkomen.

Weinig tijdrovend.

Wanneer u op zoek bent naar een unieke buxusvervanger die u weinig tijd kost in onderhoud, is de Portugese laurier een uitstekende optie. Deze groenblijvende haagplant hoeft maar minimaal een keer gesnoeid te worden, bij voorkeur aan het einde van de zomer of begin van de herfst. Wel is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de Portugese laurier in het eerste jaar continu in een vochtige grond staat. Geef bij droog weer dus goed water bij. Na een jaar zijn de planten voldoende geworteld om zichzelf te kunnen redden en kunt u optioneel alleen bij heel warm weer nog extra water geven. Optioneel kunt u de Portugese laurier haag nog bemesten na een snoeibeurt. Doe dit dan met organische meststoffen.

Veelgestelde vragen

Bekijk hieronder de antwoorden op veelgestelde vragen van onze klanten. Staat uw vraag er niet tussen? Neem gerust contact met ons op, wij helpen u graag.

Uw Portugese laurier planten vervoeren wij met net zoveel liefde en aandacht, als dat we deze kweken. Kleine planten worden voorzichtig in speciale kistjes gelegd. Deze bieden optimale bescherming waardoor uw Buxusvervangers vers en groen worden afgeleverd, zonder beschadigingen. Portugese laurier planten hoger dan 40 cm leveren wij los in pot of met kluit bij u af.

Bestellingen op donderdag, vrijdag, zaterdag, zondag en maandag van Portugese laurieren t/m 30-40 cm, worden woensdag afgeleverd. Bestelt u deze haagplanten op dinsdag of woensdag, dan worden ze op vrijdag afgeleverd. Betreft het Portugese laurier planten hoger dan 40 cm? Dan komen wij in de meeste gevallen binnen een week langs en hoort u z.s.m. welke dag en tijdsbestek dit exact wordt. 

Heeft u voorkeur voor een specifieke dag of week? Geef het gerust aan bij de bestelnotities, wij houden hier graag rekening mee.

Nee, de Portugese laurier staat bekend als onderhoudsvriendelijke haagplant. Wel is het belangrijk om in het eerste jaar goed op te letten dat de planten continu in een vochtige grond staan. 

Ziet een plant er onverhoopt niet meer gelukkig en mooi groen uit, ondanks de aandacht die we er samen aan hebben gegeven? Met onze groeigarantie van maar liefst 3 maanden heeft u gegarandeerde een groene haag! Neem contact met ons op in het geval van een plant die er niet meer goed uitziet, dan zorgen wij voor vervanging.

Nog niet helemaal overtuigd? Dit zeggen klanten!

FAQ Portugese laurier

Gemiddeld groeit de Portugese laurier 20 tot 35 centimeter per jaar. De Portugese laurier kan tussen de 3 en de 5 meter hoog worden en 1 tot 2 meter breed.

Om te weten te komen hoeveel Portugese laurier planten u per strekkende meter moet aanplanten, is het eerst belangrijk om de hoogte van de planten te bepalen. Vervolgens kunt u onderstaande aanhouden:

 • 20 – 40 cm hoogte: 6 planten per meter
 • 40 – 60 cm: 5 planten per meter
 • 60 – 100 cm: 4 planten per meter
 • 100 – 160 cm: 3 planten per meter
 • 160 – 220 cm: 2,5 plant per meter
 • 220 – 260 cm: 2 planten per meter.