Het is momenteel een uitstekende tijd om buxus vervangers aan te planten. Bestel snel online!

Zoek
Klantbeoordeling 9.4
4.7/5

Ilex maximowicziana Kanehirae

Ilex maximowicziana Kanehirae

Vanaf: 0,90

Dichtheid

Compacte groei

Groeisnelheid

20 - 30 cm per jaar

Standplaats

Schaduw, halfschaduw, zon

Type haag

Lage- en hoge haag

Winterhard

Wintergroen / groenblijvend

Verzorging

Weinig onderhoud

De Ilex maximowicziana ‘Kanehirae’ is een prachtige, donkergroene haag uit de Ilex crenata familie. De haagplant staat ook wel bekend als de snelst groeiende plant uit de Ilex familie. Met zijn glimmende, donkergroene en spitsvormige blaadjes geeft de Maximowicziana Kanehirae uw tuin een prachtige uitstraling. Bovendien wordt deze vaak gebruikt als vervanger voor de Buxus, door zijn uiterlijke gelijkenissen. In tegenstelling tot de Buxus heeft u met deze haagplant geen last van buxusmot en een kaalgevreten en bruine haag.

Al jarenlang zijn wij gespecialiseerd in het kweken van de Ilex maximowicziana Kanehirae. Zo krijgt u planten van topkwaliteit, voor de scherpste prijs. Wij leveren de planten direct uit eigen kwekerij, vers bij u thuis af. Met onze 3 maanden groeigarantie krijgt u gegarandeerd een schitterende, groenblijvende haag!

Planthoogte

7 – 10 cm stek, 10 – 20 cm kluit/pot, 20 – 30 cm kluit/pot, 30 – 40 cm kluit/pot, 40 – 60 cm kluit/pot, 60 – 80 cm kluit/pot, 80 – 100 cm kluit/pot, 100 – 120 cm kluit/pot, 120 – 140 cm kluit/pot, 140 – 160 cm kluit/pot, 160 – 180 cm kluit/pot, 180 – 200 cm kluit/pot, 200 – 220 cm kluit/pot

Aantal per strekkende meter

HoogteAdviesPrijs per stuk
10 - 15 cm stek10 planten per meter€0,90
10 - 20 cm kluit/pot9 planten per meter€2,35
20 - 30 cm kluit/pot7 planten per meter€3,79
30 - 40 cm kluit/pot6 planten per meter€8,59
40 - 60 cm kluit/pot5 planten per meter€12,54
60 - 80 cm kluit/pot4 planten per meter€19,15
80 - 100 cm kluit/pot3 planten per meter€28,65
100 - 120 cm kluit/pot3 planten per meter€38,35
120 - 140 cm kluit/pot2,5 planten per meter€49,60
140 - 160 cm kluit/pot2,5 planten per meter€59,41
160 - 180 cm kluit/pot2,5 planten per meter€64,31

Specificaties

Groei per jaar20-40 cm
Volwassen plantgrootte200 cm
WintergroenJa
WinterhardheidGoed
Aantal per strekkende meterZie tab 'Aantal per strekkende meter'
StandplaatsZonnig, Halfschaduw, Schaduw
AanplantadviesHet hele jaar
OnderhoudsvriendelijkJa
SnoeimaandMei en september
SnoeiadviesZie beschrijving

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Ilex maximowicziana Kanehirae” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De donkergroene Ilex maximowicziana Kanehirae.

De Ilex maximowicziana Kanehirae is een uniek Ilex crenata soort, met zijn donkergroene bladeren die spitsvormig en glimmend zijn. Met zijn compacte groei is deze haagplant zowel geschikt voor een lage, strakke haag als een hoge privacyhaag van wel 2 meter. Dankzij zijn kleine bladeren en compacte groeivorm, wordt de Maximowicziana Kanehirae dan ook veelvuldig toegepast als Buxusvervanger. Ook dit soort van de Ilex crenata is namelijk resistent tegen de Buxusmot en Buxusziekte, waardoor u gegarandeerd een echt groenblijvende haag heeft, zonder dat u deze hoeft te bestrijden tegen dit ongedierte. In mei en juni komen er hele kleine, witte bloemetjes tevoorschijn. Deze worden opgevolgd door onopvallende zwarte besjes. Wanneer u een lage- of hoge, groenblijvende haag in uw tuin wilt, is de Ilex maximowicziana Kanehirae iets voor u! Met zijn glimmende, donkergroene bladeren geeft deze haagplant uw tuin een unieke uitstraling. Bij ons A-kwaliteit voor de scherpste prijs, direct vers uit eigen kwekerij geleverd.

Ilex maximowicziana Kanehirae eenvoudig aan te planten.

Het aanplanten van de Ilex maximowicziana Kanehirae, ter vervanging van de Buxus, is een eenvoudige klus. 

 1. Kies een standplaats uit. Deze haagplant mag zowel in de zon, halfschaduw als schaduw staan.
 2. Maak de standplaats onkruidvrij.
 3. Span een hulplijn, zodat u er zeker van bent dat de nieuwe haag recht komt te staan.
 4. Graaf de gleuf op de plek waar de haag moet komen te staan. De breedte en diepte van de gleuf dient iets groter te zijn dan de kluiten.
 5. Verspreid rododendrongrond in de gleuf en mix het goed door de uitgegraven grond. Met deze lichtzure grond geeft u uw nieuwe haag direct de juiste voedingsstoffen. 
 6. Zet de Ilex maximowicziana Kanehirae planten goed rechtop in het midden van de gleuf. 
 7. Gooi de uitgegraven grond terug in de gleuf en druk de grond rondom de planten goed aan. 
 8. Voorzie uw nieuwe haag direct van water. Dit geldt ook voor de periode hierna, al helemaal bij droog weer. Bij heel warm weer is het advies om de haag dagelijks aan het begin van de dag van water te voorzien.

Ilex maximowicziana Kanehirae gemakkelijk in verzorging.

De Ilex maximowicziana Kanehirae staat bekend als zeer onderhoudsvriendelijk. U hoeft de haag maar twee keer per jaar te snoeien. Door de planten een tweejaarlijkse snoeibeurt te geven, vertakken ze zich sneller en heeft u zodoende eerder een volle haag. De snoeiperiode loopt van mei t/m september. Tip: om te voorkomen dat blaadjes bij het snoeien verbranden, kunt u het beste de snoeibeurt op een bewolkte dag doen. Bij droog weer is het tevens belangrijk om de planten van water te voorzien, met name in het eerste jaar. Is het extreem warm en droog weer, geef dan de haag dagelijks aan het begin van de dag water. Het bemesten van de Ilex maximowicziana Kanehirae is niet per se nodig. Mocht u dit toch graag willen doen, is het advies om DCM meststof voor Ilex te gebruiken, wat u in het voorjaar kunt toepassen. 

Veelgestelde vragen

Bekijk hieronder de antwoorden op veelgestelde vragen van onze klanten. Staat uw vraag er niet tussen? Neem gerust contact met ons op, wij helpen u graag.

Uw Ilex crenata maximowicziana Kanehirae planten vervoeren wij met net zoveel liefde en aandacht, als dat we deze kweken. Kleine planten worden voorzichtig in speciale kistjes gelegd. Deze bieden optimale bescherming waardoor uw Buxusvervangers vers en groen worden afgeleverd, zonder beschadigingen. Grotere Maximowicziana planten (> 40 cm) leveren wij los in pot of met kluit bij u thuis af.

Bestellingen op donderdag, vrijdag, zaterdag, zondag en maandag van de Ilex crenata maximowicziana Kanehirae planten t/m 30-40 cm, worden woensdag afgeleverd. Bestelt u deze haagplanten op dinsdag of woensdag, dan worden ze op vrijdag afgeleverd. Betreft het Ilex planten groter dan 40 cm? Dan komen wij binnen een week langs en hoort u z.s.m. welke dag en tijdsbestek dit exact wordt. 

Heeft u voorkeur voor een specifieke dag of week? Geef het gerust aan bij de bestelnotities, wij houden hier graag rekening mee.

Nee, u heeft geen groene vingers nodig voor zowel het aanplanten als het onderhouden van de Green Spire. Deze buxusvervanger is een onderhoudsvriendelijke haagplant die maar één keer per jaar gesnoeid hoeft te worden.

Ziet een plant er onverhoopt niet meer gelukkig en mooi groen uit, ondanks de aandacht die we er samen aan hebben gegeven? Met onze groeigarantie van maar liefst 3 maanden heeft u gegarandeerde een groene haag! Neem contact met ons op in het geval van een plant die er niet meer goed uitziet, dan zorgen wij voor vervanging.

Nog niet helemaal overtuigd? Dit zeggen klanten!

FAQ Ilex maximowicziana Kanehirae

Gemiddeld groeit de Ilex maximowicziana Kanehirae 25 tot 45 cm per jaar, wat sneller is dan de meeste andere Ilex crenata soorten. De volwassen plantgrootte van de Maximowicziana bedraagt 200 cm.

De hoeveelheid planten die u per strekkende meter nodig heeft, hangt af van de hoogte van de Ilex maximowicziana Kanehirae planten. Hier kunt u onderstaande voor aanhouden:

 • 10 – 20 cm hoogte: 8 planten per meter
 • 20 – 30 cm: 7 planten per meter
 • 30 – 40 cm: 6 planten per meter
 • 40 – 60 cm: 5 planten per meter
 • 60 – 80 cm: 4 planten per meter
 • 80 – 120 cm: 3 planten per meter
 • >120 cm: 2,5 plant per meter