Ilex maximowicziana Kanehirae

(1 klantbeoordeling)

Ilex maximowicziana Kanehirae

(1 klantbeoordeling)

Vanaf: 0,90

Wissen

De Ilex maximowicziana ‘Kanehirae’ is een prachtige, groene haag uit de Ilex crenata familie. De Ilex maximowicziana ‘Kanehirae’ staat ook wel bekend als de snelst groeiende plant uit de familie. De haag heeft glimmende, donkergroene en spitsvormige blaadjes en de kleine witte bloemetjes (in de maanden mei en juni). De bloemetjes gaan geleidelijk over in kleine, zwarte besjes. Doordat de haagplant winterhand en groenblijvend is, is de Ilex maximowicziana ‘Kanehirae’ een populaire keuze. De Ilex maximowicziana ‘Kanehirae’ wordt bovendien vaak gebruikt als vervanger voor de buxus. In tegenstelling tot de buxus heeft u met deze haagplant namelijk geen last van buxusmot en een kaalgevreten en bruine haag.

Hoeveel groeit een Ilex maximowicziana ‘Kanehirae’ per jaar?

Doordat de Ilex maximowicziana ‘Kanehirae’ snel groeit (zo’n 20 tot 40 cm per jaar) en zich mooi vertakt, is de haagplant zeer geschikt voor het creëren van hoge hagen tot wel 2 meter. Uiteraard kan de haagplant ook gesnoeid worden zodat u een verzorgde, lage haag creëert. In onze kwekerij hebben we jarenlange ervaring met het kweken van Ilex planten. Wij staan bekend om onze goede service en verse planten. Zo leveren wij de Ilex maximowicziana ‘Kanehirae’ direct uit onze kwekerij. Wij leveren de haagplant altijd in een plantvriendelijke verpakking zodat deze in de beste conditie bij u thuis wordt bezorgd. Tot slot staan we niet alleen bekend om onze service maar ook om onze kwaliteitsplanten en lage prijzen.

Buxus vervangen met de Ilex maximowicziana ‘Kanehirae’

De Ilex maximowicziana ‘Kanehirae’ is geliefd als vervanger van de buxus. De plant heeft namelijk dezelfde uitstraling maar is niet vatbaar voor buxusmot, buxusrups en andere aandoeningen. De haagplant is bovendien makkelijk te onderhouden. De Ilex maximowicziana ‘Kanehirae’ kan zowel in de zon, halfschaduw als schaduw worden geplaatst. Daarnaast kan de heester dienen als haag, bol of andere snoeivorm. De Ilex maximowicziana ‘Kanehirae’ kan op alle soorten grond worden geplant maar is wel licht zuurminnend. Voeg daarom wat rododendron grond toe bij het aanplanten.

Aanplanten van de Ilex maximowicziana ‘Kanehirae’

Volg onderstaande stappen om de Ilex maximowicziana ‘Kanehirae’ aan te planten:

  • Span een hulplijn. Zo weet u zeker dat de haag recht komt te staan.
  • Graaf een geul met een breedte van 20 tot 30 cm en een diepte van 20 tot 30 cm.
  • Verspreid de rododendron grond tussen de losse, uitgegraven grond. Spit alles goed door elkaar.
  • Plaats de Ilex maximowicziana ‘Kanehirae’ in het midden van de geul.
  • Schuif de uitgegraven grond terug rondom de heester en druk de grond goed aan.
  • Zorg direct voor voldoende water zodat de wortels zich goed kunnen ontwikkelen. Geef de heester in de weken na het aanplanten om de dag water. Op warme dagen adviseren we u om de heester elke ochtend water te geven.

Snoeien van de Ilex maximowicziana ‘Kanehirae’

De Ilex maximowicziana ‘Kanehirae’ is onderhoudsvriendelijk en hoeft slechts één keer per jaar gesnoeid te worden. Doe dit bij voorkeur op een niet al te zonnige, warme dag. Zo voorkomt u dat de bladeren verbranden tijdens het snoeien.

FAQ

Hoeveel Ilex Maximowicziana ‘Kanehirae’ planten heb ik nodig per meter?

Dit is afhankelijk van de hoogte van de Ilex Maximowicziana ‘Kanehirae’. Bij een planthoogte van 10 tot 20 cm adviseren wij om te kiezen voor 8 planten per meter. Bij 20 tot 30 cm kiest u het beste voor 7 planten en bij 30 tot 40 cm voor 6 planten. In onze webshop kunt u een volledige tabel voor de planthoogtes en ons advies bekijken.

Wanneer kan ik de Ilex Maximowicziana ‘Kanehirae’ het beste aanplanten?

De Ilex Maximowicziana ‘Kanehirae’ wordt in een pot is gekweekt en kan het hele jaar door aangeplant worden.

Hoe snel groeit Ilex Maximowicziana ‘Kanehirae’?

De Ilex Maximowicziana ‘Kanehirae’ groeit snel en met veel vertakkingen. De groeisnelheid is gemiddeld zo’n 20 tot 40 cm per jaar. De volwassen plantgrootte ligt rond de 2 meter. Door zijn groeisnelheid en mooie uitstraling, is de heester een uitstekende vervanger voor de Buxus.

Wanneer kan ik Ilex Maximowicziana ‘Kanehirae’ het beste snoeien?

De Ilex maximowicziana ‘Kanehirae’ groeit snel en is prima te snoeien. Snoei de haagplant één tot twee keer per jaar. De beste periode om dit te doen is tussen mei en september. Snoei bij voorkeur niet op een te warme, zonnige dag.

Hoogte

7 – 10 cm stek, 10 – 20 cm kluit/pot, 20 – 30 cm kluit/pot, 30 – 40 cm kluit/pot, 40 – 60 cm kluit/pot, 60 – 80 cm kluit/pot, 80 – 100 cm kluit/pot, 100 – 120 cm kluit/pot, 120 – 140 cm kluit/pot, 140 – 160 cm kluit/pot, 160 – 180 cm kluit/pot, 180 – 200 cm kluit/pot, 200 – 220 cm kluit/pot

Aantal per strekkende meter

HoogteAdviesPrijs per stuk
10 - 15 cm stek10 planten per meter€0,90
10 - 20 cm kluit/pot8 planten per meter€1,48
20 - 30 cm kluit/pot7 planten per meter€1,95
30 - 40 cm kluit/pot6 planten per meter€2,95
40 - 60 cm kluit/pot5 planten per meter€3,95
60 - 80 cm kluit/pot4 planten per meter€9,95
80 - 100 cm kluit/pot3 planten per meter€19,50
100 - 120 cm kluit/pot3 planten per meter€24,90
120 - 140 cm kluit/pot2,5 planten per meter€29,95
140 - 160 cm kluit/pot2,5 planten per meter€39,50
160 - 180 cm kluit/pot2,5 planten per meter€49,50
180 - 200 cm kluit/pot2,5 planten per meter€57,95
200 - 220 cm kluit/pot2,5 planten per meter€74,95

Specificaties

Groei per jaar20-40 cm
Volwassen plantgrootte200 cm
WintergroenJa
WinterhardheidGoed
Aantal per strekkende meterZie tab 'Aantal per strekkende meter'
StandplaatsZonnig, Halfschaduw, Schaduw
AanplantadviesHet hele jaar
OnderhoudsvriendelijkJa
SnoeimaandMei en september
SnoeiadviesZie beschrijving

1 beoordeling voor Ilex maximowicziana Kanehirae

  1. Familie Volkerink

    Wij zijn heel tevreden met onze Ilex Maximowicziana. De planten werden netjes verpakt bij ons thuis geleverd. We hebben de buxus ermee vervangen en zijn heel tevreden over het eindresultaat. Een dikke 10!

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *