Het is momenteel een uitstekende tijd om buxus vervangers aan te planten. Bestel snel online!

Zoek
Klantbeoordeling 9.4
4.7/5

Ilex crenata Convexa

Ilex crenata Convexa

Vanaf: 0,90

Dichtheid

Compacte groei

Groeisnelheid

10 - 25 cm per jaar

Standplaats

Schaduw, halfschaduw, zon

Type haag

Lage- en hoge haag

Winterhard

Wintergroen / groenblijvend

Verzorging

Weinig onderhoud

De Ilex crenata Convexa is een mooie buxus vervanger met opvallend bollige blaadjes. Het gehele jaar groenblijvend, goed winterhard en niet vatbaar voor de buxusmot en -rups. De compacte groeivorm van de Convexa zorgt ervoor dat u hiermee een mooi, laag haagje kunt creëren als tuinafscheiding of als borderhaag rondom uw tuinperkjes. In mei en juni kunnen er hele kleine, witte bloemetjes aan verschijnen en in het najaar kleine, donkerkleurige besjes.

Planthoogte

7 – 10 cm stek, 10 – 20 cm kluit/pot, 20 – 30 cm kluit/pot

Aantal per strekkende meter

HoogteAdviesPrijs
7 - 10 cm stek10 planten per meter€0,90
10 - 20 cm kluit/pot8 planten per meter€2,84
20 - 30 cm kluit/pot7 planten per meter€3,79

Specificaties

Groei per jaar10 - 25 cm
Volwassen plantgrootte150 cm
WintergroenJa
WinterhardheidGoed
Aantal per strekkende meterZie tab 'Aantal per strekkende meter'
StandplaatsZonnig, Halfschaduw, Schaduw
AanplantadviesHet hele jaar
OnderhoudsvriendelijkJa
SnoeimaandMei en september

Veelgestelde vragen

Bekijk hieronder de antwoorden op veelgestelde vragen van onze klanten. Staat uw vraag er niet tussen? Neem gerust contact met ons op, wij helpen u graag.

Wij vervoeren uw Ilex crenata Convexa met net zoveel liefde en aandacht als dat we deze kweken. Kleine planten worden voorzichtig in speciale kistjes gelegd. Deze bieden optimale bescherming waardoor uw Buxusvervangers vers en groen worden afgeleverd, zonder beschadigingen. Grotere planten (> 30 cm) leveren wij los in pot bij u af.

Bestellingen op donderdag, vrijdag, zaterdag, zondag en maandag van de Ilex crenata Convexa t/m 30-40 cm, worden woensdag afgeleverd. Bestelt u deze haagplanten op dinsdag of woensdag, dan worden ze op vrijdag afgeleverd. Betreft het Convexa planten groter dan 40 cm? Dan komen wij binnen een week langs en hoort u z.s.m. welke dag en tijdsbestek dit exact wordt. 

Heeft u voorkeur voor een specifieke dag of week? Geef het gerust aan bij de bestelnotities, wij houden hier graag rekening mee.

U heeft geen groene vingers nodig, zowel voor het aanplanten- als het onderhouden van de Ilex crenata Convexa niet. De nieuwe haag, ter vervanging van de Buxus, hoeft maar twee keer per jaar gesnoeid te worden.

Ziet een plant er onverhoopt niet meer gelukkig en mooi groen uit, ondanks de aandacht die we er samen aan hebben gegeven? Met onze groeigarantie van maar liefst 3 maanden heeft u gegarandeerde een groene haag! Neem contact met ons op in het geval van een plant die er niet meer goed uitziet, dan zorgen wij voor vervanging.

Nog niet helemaal overtuigd? Dit zeggen klanten!