Het is momenteel een uitstekende tijd om buxus vervangers aan te planten. Bestel snel online!

Zoek
Klantbeoordeling 9.4
4.7/5

Ilex crenata Caroline Upright

Ilex crenata Caroline Upright

Vanaf: 2,84

Dichtheid

Compacte groei

Groeisnelheid

20 - 30 cm per jaar

Standplaats

Schaduw, halfschaduw, zon

Type haag

Lage- en hoge haag

Winterhard

Wintergroen / groenblijvend

Verzorging

Weinig onderhoud

Met zijn kleine, bolvormige blaadjes die donkergroen van kleur zijn, is de Ilex crenata Caroline Upright een uitstekende Buxusvervanger. Deze groenblijvende haagplant kenmerkt zich door zijn compacte, opgaande groei en het feit dat deze – in tegenstelling tot de andere Ilex crenata soorten – geen kleine besjes krijgt.

Wij hebben jarenlange ervaring in het kweken van de Ilex crenata Caroline Upright. Doordat u hier direct vanuit de kwekerij koopt, hanteren wij de scherpste prijs voor hoge kwaliteit. De planten worden dan ook direct vanuit het veld of de kas, vers bij u thuis afgeleverd, uiteraard op plantvriendelijke wijze. Met onze 3 maanden groeigarantie heeft u gegarandeerd

Planthoogte

10 – 20 cm kluit/pot, 20 – 30 cm kluit/pot, 30 – 40 cm kluit/pot, 40 – 60 cm kluit/pot, 60 – 80 cm kluit/pot

Aantal per strekkende meter

HoogteAdviesPrijs per stuk
10 - 20 cm kluit/pot9 planten per meter€2,84
20 - 30 cm kluit/pot7 planten per meter€4,75
30 - 40 cm kluit/pot6 planten per meter€9,55
40 - 60 cm kluit/pot6 planten per meter€14,50
60 - 80 cm kluit/pot4 planten per meter€17,50

Specificaties

Groei per jaar20-30 cm
Volwassen plantgrootte200 cm
WintergroenJa
WinterhardheidGoed
Aantal per strekkende meterZie tab 'Aantal per strekkende meter'
StandplaatsZonnig, Halfschaduw, Schaduw
AanplantadviesHet hele jaar
OnderhoudsvriendelijkJa
SnoeimaandMei en september
SnoeiadviesZie beschrijving

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Ilex crenata Caroline Upright” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De compacte Ilex crenata Caroline Upright.

De Ilex crenata Caroline Upright heeft kleine, donkergroene blaadjes die bolvormig zijn. Van de Ilex crenata soorten groeit de Caroline Upright het meest compact en opgaand. Daarnaast krijgt deze plant, ten opzichte van de Ilex crenata Green Hedge en Ilex maximowicziana Kanehirae, geen besjes. Wel komen er in mei en juni kleine, onopvallende witte bloemetjes tevoorschijn. De Caroline Upright kan een hoogte bereiken van 180 tot 200 cm en fungeert hiermee goed als privacyhaag. Desalniettemin wordt de plant het meest gebruikt voor een strakke en formele, lage haag. Hiermee is het een uitstekende buxusvervanger, omdat de kleine blaadjes veel weg hebben van de Buxus. Ook de Caroline Upright is, net als de andere Ilex crenata soorten, niet vatbaar voor de Buxusmot en Buxusziekte. Zo heeft u gegarandeerd een groenblijvende haag in uw tuin staan, van de hoogste kwaliteit voor de scherpste prijs. 

Ilex crenata Caroline Upright eenvoudig aan te planten.

De Ilex crenata Caroline Upright is een makkelijke plant. De haagplant heeft namelijk geen voorkeur voor een standplaats in de zon, halfschaduw of schaduw. Zo kunt u de Caroline Upright plaatsen waar u maar wilt in uw tuin! En het aanplanten, is zeer eenvoudig.

 1. Maak de plek waar de haag komt te staan onkruidvrij.
 2. Span een hulplijn, om er zeker van te zijn dat de haag recht wordt.
 3. Het is tijd om de gleuf te graven. Qua afmeting kunt u hiervoor tussen de 20 cm en de 30 cm diep en breed aanhouden. De werkelijke afmetingen zijn afhankelijk van de grootte van de kluit.
 4. Verspreid rododendrongrond in de geul en door de uitgegraven grond. Deze lichtzure grond bevat de juiste voedingsstoffen.
 5. Verdeel de Caroline Upright planten over de strekkende meters en zet ze goed rechtop in het midden van de gleuf. 
 6. Gooi de uitgegraven grond terug in de gleuf en druk het rondom de planten goed aan.
 7. Om de wortels goed te laten ontwikkelen, is het belangrijk dat u de planten van water voorziet. Dit doet u direct na het aanplanten en bij droge periodes.

De onderhoudsvriendelijke Ilex crenata Caroline Upright.

Een onderhoudsvriendelijke haagplant, dat is de Ilex crenata Caroline Upright. U hoeft de haag maar twee keer per jaar te snoeien. Zo vertakken de planten zich sneller, waardoor u eerder een volle haag heeft ter vervanging van uw Buxus. Extra bemesten is niet nodig. Wilt u toch graag de haag extra bemesten? Maak dan gebruik van organische mest, zoals DCM meststof voor Ilex. Het water geven is daarentegen wel van belang, vooral in het eerste jaar na het aanplanten. Geef extra water bij droge periodes. Betreft het heel warm, droog weer? Geef dan dagelijks aan het begin van de dag de planten water.

Veelgestelde vragen

Bekijk hieronder de antwoorden op veelgestelde vragen van onze klanten. Staat uw vraag er niet tussen? Neem gerust contact met ons op, wij helpen u graag.

Uw Ilex crenata Caroline Upright planten vervoeren wij met net zoveel liefde en aandacht, als dat we deze kweken. Kleine planten worden voorzichtig in speciale kistjes gelegd. Deze bieden optimale bescherming waardoor uw Buxusvervangers vers en groen worden afgeleverd, zonder beschadigingen. Grotere planten (> 40 cm) leveren wij los in pot bij u af.

Bestellingen op donderdag, vrijdag, zaterdag, zondag en maandag van de Caroline upright t/m 30-40 cm, worden woensdag afgeleverd. Bestelt u deze haagplanten op dinsdag of woensdag, dan worden ze op vrijdag afgeleverd. Betreft het Ilex crenata planten groter dan 40 cm? Dan komen wij binnen een week langs en hoort u z.s.m. welke dag en tijdsbestek dit exact wordt. 

Heeft u voorkeur voor een specifieke dag of week? Geef het gerust aan bij de bestelnotities, wij houden hier graag rekening mee.

Nee, u heeft geen groene vingers nodig voor zowel het aanplanten als het onderhouden van de Ilex crenata Caroline Upright. Deze populaire vervanger van de Buxus is een onderhoudsvriendelijke haagplant die maar twee keer per jaar gesnoeid hoeft te worden.

Ziet een plant er onverhoopt niet meer gelukkig en mooi groen uit, ondanks de aandacht die we er samen aan hebben gegeven? Met onze groeigarantie van maar liefst 3 maanden heeft u gegarandeerde een groene haag! Neem contact met ons op in het geval van een plant die er niet meer goed uitziet, dan zorgen wij voor vervanging.

Nog niet helemaal overtuigd? Dit zeggen klanten!

FAQ Ilex crenata Caroline Upright

Gemiddeld groeit de Ilex crenata Caroline Upright 20 tot 30 cm per jaar en kan de plant een uiteindelijke hoogte bereiken van 180 tot 200 cm.

De hoeveelheid planten die u per strekkende meter nodig heeft, hangt af van de hoogte van de Ilex crenata Caroline Upright planten. Hier kunt u onderstaande voor aanhouden:

 • 10 – 20 cm hoogte: 9 planten per meter
 • 20 – 30 cm: 7 planten per meter
 • 30 – 40 cm: 6 planten per meter
 • 40 – 60 cm: 6 planten per meter
 • 60 – 80 cm: 4 planten per meter.