Het is momenteel een uitstekende tijd om buxus vervangers aan te planten. Bestel snel online!

Zoek
Klantbeoordeling 9.4
4.7/5

Haagliguster Ligustrum Ovalifolium

Haagliguster Ligustrum Ovalifolium

Vanaf: 2,95

De Ligustrum Ovalifolium behoort tot de snelst groeiende haagplanten. Door zijn zachte bladeren heeft de Liguster een fijne uitstraling én kan hij makkelijk gesnoeid worden. In strenge winters kan de Ligustrum Ovalifolium zijn bladeren verliezen, maar in het voorjaar groeien deze al snel weer terug. In het voorjaar bloeien in de Ligustrum Ovalifolium bovendien kleine, witte bloemetjes. Deze bloemetjes veranderen later in zwarte besjes. U kunt er voor kiezen om de takken met bloemetjes weg te snoeien als u een strakke haag wilt, maar u kunt de haag ook de vrijheid geven om te bloeien. Hiermee creëert u een informeel en speels effect. De Liguster wordt vaak gebruikt als vervanger van de buxus. De Liguster is namelijk niet vatbaar voor buxusmot en buxusziekte. Hierdoor hoeft u deze aandoeningen niet te bestrijden en heeft u –gegarandeerd – het hele jaar door een mooie, groene haag.

Buxus vervanger met een dichte structuur

De Liguster is geliefd in tuinen en op binnenplaatsen om zijn mooie kleur, zachte uitstraling en dichte structuur. Met name in nieuwbouwwijken komt de Liguster veel voor omdat de haag snel groeit (zo’n 40 cm per jaar) en ook kale tuinen snel een volle en gezellige aanblik kunnen geven. Ook als erfscheiding is de Liguster zeer geschikt door zijn dichte structuur. Zo creëert u privacy en rust op uw eigen terrein. De Liguster moet, doordat hij zo snel groeit, minimaal 3 keer per jaar gesnoeid worden. Het snoeien doet u bij voorkeur vanaf half mei tot en met eind september. De Liguster wordt gemiddeld zo’n anderhalve tot vier meter hoog. Heeft u interesse in deze mooie, dichte haagplant? Bij ons koopt u een Liguster direct uit onze kwekerij. U bent bij ons verzekerd van haagplanten van de beste kwaliteit én voor de laagste prijs. Wij verzenden de Liguster bovendien snel en veilig in speciale plantvriendelijke verpakkingen. Zo weten we zeker dat de haagplant heelhuids bij u thuis bezorgd wordt.

Het planten van de Ligustrum Ovalifolium

Het beste jaargetijde om de Liguster te planten is in de herfst. Bij voorkeur in de maanden oktober of november. De nieuwe planten hebben namelijk veel water nodig na het verplanten. In de herfst zal de Liguster (dankzij de koelere temperatuur en de regen) zich beter kunnen ontwikkelen. Daarnaast zal het minder vaak nodig zijn om de Liguster extra water te geven.

Stap 1: Maak de haagplant vochtig
Het is belangrijk om de Liguster goed vochtig te maken. Zet de plant (als hij blote wortels heeft) eventueel in een emmer met water. Planten met een kluit in een pot geeft u voldoende water met een gieter. Voorkom dat de aarde van de wortels af gaat tijdens het bewateren.

Stap 2: Bepaal waar u de Ligustrum Ovalifolium gaat plaatsen
Zoek een plaats uit waar u de Liguster wilt plaatsen. Houd er rekening mee dat de haag niet te dicht op andere beplanting, gebouwen of de erfafscheiding wordt geplaatst. Creëer een rechte haag door een touw te spannen als hulpmiddel.

Stap 3: Graaf een geul
Graaf een geul in een rechte lijn. Gebruik het gespannen touw om een rechte geul te creëren. De plantgaten moeten qua breedte ongeveer 1,5 keer zo groot zijn als de kluit of de breedte van de wortels. Zo krijgt de Liguster voldoende ruimte om zich te ontwikkelen. De geul moet ongeveer 25 tot 40 cm diep zijn.

Stap 4: Plaats de Ligustrum Ovalifolium in de geul
Zet de Liguster in de geul. De wortels moeten volledig worden bedekt met aarde. De juiste inplantdiepte bepaalt u door naar de zandresten te kijken. Plant de haagplant altijd tot dezelfde diepte als waar de zandresten aan de stam zitten of op hetzelfde niveau als de aarde in de pot. Stamp de aarde rond de haagplant vervolgens aan en geef de Liguster direct voldoende water.

FAQ

Hoe snel groeit de Ligustrum Ovalifolium?

De Ligustrum Ovalifolium staat bekend als één van de snelst groeiende haagplanten. Doordat de plant zo’n 40 tot 50 cm per jaar groeit, ontstaat er snel een dichte haag.

Hoe vaak moet de Ligustrum Ovalifolium gesnoeid worden?

Doordat de Ligustrum Ovalifolium zo snel groeit, moet hij minimaal 3 keer per jaar gesnoeid worden. Doe dit bij voorkeur vanaf half mei tot en met eind september.

Kan de Ligustrum Ovalifolium verplant worden?

Een Ligustrum Ovalifolium kan verplant worden als u tijdens het uitgraven de wortels niet te veel beschadigd. Het plantgat moet dezelfde breedte als de wortels hebben. Bij een Liguster van 2 meter hoog, zou het plantgat minimaal 50 cm moeten zijn.

Planthoogte

20 – 40 cm in pot, 40 – 60 cm in pot, 60 – 80 cm in pot, 80 – 100 cm in pot, 100 – 120 cm in pot

Aantal per strekkende meter

HoogteAdviesPrijs per stuk
20 - 40 cm in pot6 planten per meter€2,95
40 - 60 cm in pot6 planten per meter€3,95
60 - 80 cm in pot6 planten per meter€4,95
80 - 100 cm in pot5 planten per meter€7,50
100 - 120 cm in pot5 planten per meter€9,50

Specificaties

Groei per jaar30 cm
Volwassen plantgrootte250 cm
WintergroenSemi-wintergroen
WinterhardheidGoed
Aantal per strekkende meterZie tab 'Aantal per strekkende meter'
StandplaatsZonnig, Halfschaduw, Schaduw
AanplantadviesHet hele jaar
OnderhoudsvriendelijkJa
SnoeimaandMei en september

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Haagliguster Ligustrum Ovalifolium” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *