Het is momenteel een uitstekende tijd om buxus vervangers aan te planten. Bestel snel online!

Zoek
Klantbeoordeling 9.4
4.7/5

Euonymus japonicus ‘Green Spire’

Euonymus japonicus ‘Green Spire’

Vanaf: 0,90

Dichtheid

Compacte groei

Groeisnelheid

10 - 15 cm per jaar

Standplaats

Schaduw, halfschaduw, zon

Type haag

Lage haag

Winterhard

Wintergroen / groenblijvend

Verzorging

Weinig onderhoud

De Euonymus japonicus ‘Green Spire’ is een groenblijvende, winterharde haagplant. De plant kenmerkt zich door zijn opgaande groei en frisgroene bladeren die donkergroen van kleur zijn, glimmend en licht gekarteld. Met zijn uiterlijke gelijkenissen wordt de Euonymus japonicus ook veel gebruikt als Buxus vervanger, waarbij deze planten snel een compacte, dichte haag vormen en niet vatbaar zijn voor de Buxusmot / -rups.

Al jarenlang zijn wij gespecialiseerd in het kweken van de Green Spire. Deze Buxus vervanger leveren wij dan ook direct uit eigen kwekerij, voor de scherpste prijs en mét 3 maanden groeigarantie!

Aantal per strekkende meter

HoogteAdviesPrijs per stuk
+/- 7 cm stek11 planten per meter€0,90
10 - 15 cm kluit/pot9 planten per meter€1,29
15 - 20 cm kluit/pot9 planten per meter€1,95
20 - 30 cm kluit/pot7 planten per meter€2,85
30 - 40 cm kluit/pot6 planten per meter€4,95
40 - 60 cm kluit/pot4 planten per meter€14,95
60 - 80 cm kluit/pot4 planten per meter€19,40
80 - 100 cm kluit/pot4 planten per meter€27,50

Specificaties

Groei per jaar10-15 cm
Volwassen plantgrootte80 cm
WintergroenJa
WinterhardheidGoed
Aantal per strekkende meterZie tab 'Aantal per strekkende meter'
StandplaatsZonnig, Halfschaduw, Schaduw
AanplantadviesHeel het jaar behalve bij vorst
OnderhoudsvriendelijkJa
SnoeimaandApril
SnoeiadviesZie beschrijving

De unieke Euonymus japonicus Green Spire.

U haalt een unieke buxusvervanger binnen met de Euonymus japonicus Green Spire. Met zijn compacte, opgaande groei en frisgroene, lichtgekartelde blaadjes is de Green Spire een opvallende verschijning. Deze Japanse kardinaalsmuts leeft van oorsprong in het Japanse zeeklimaat. Mede dankzij de frisse winters daar, is de sterke Green Spire goed doorontwikkeld en groeit de haagplant op iedere standplaats en op nagenoeg ieder grondsoort. Hij bereikt een maximale hoogte van 80 cm en wordt door zijn compacte groei veelal toegepast als formele, strakke haag. Doordat de Green Spire resistent is tegen de buxusmot en buxusziekte, is de Euonymus japonicus een uitstekende buxus vervanger. Als u een groenblijvende, lage haag in uw tuin wilt, die weinig tijd in onderhoud kost maar wel een prachtige uitstraling heeft, is de Green Spire iets voor u! A-kwaliteit voor de laagste prijs uit eigen kwekerij.

Euonymus japonicus Green Spire eenvoudig aanplanten.

De Euonymus japonicus Green Spire is eenvoudig aan te planten. Kies allereerst een geschikte standplaats uit. Deze mag zowel in de zon, halfschaduw als schaduw liggen. Zodra deze is uitgekozen, kunt u aan de slag.

 1. Maak de standplaats onkruidvrij. Dit staat niet alleen netter, maar zorgt er ook voor dat andere plantjes geen vocht en voedingsstoffen afpakken van de Green Spire.
 2. Wilt u er zeker van zijn dat de haag recht komt te staan? Span dan een hulplijn.
 3. Graaf een gleuf waar de haag moet komen te staan. Qua breedte en diepte houdt u iets meer dan de grootte van de kluiten aan. Gemiddeld is dit tussen de 20×20 en de 30×30.
 4. Verspreid aanplantgrond in de gleuf en door de uitgegraven grond. Zo krijgen de Green Spire planten een topstart.
 5. Plaats de planten goed rechtop in het midden van de geul.
 6. Nu alle planten in de grond zijn gezet, gooit u de gleuf dicht met de resterende grond en drukt u dit rond de planten goed aan.
 7. Geef uw nieuwe haag direct goed water en blijf dit voorlopig doen bij droge periodes.

Gemakkelijk in onderhoud.

Omdat de Euonymus japonicus Green Spire gemiddeld maar 10 tot 15 cm per jaar compact groeit, hoeft u deze haag maar één keer per jaar te snoeien. Dankzij zijn compacte groei, hoeft u alleen de bovenzijde van de haag te snoeien. Dit doet u het beste na de winter, in april. Let wel op dat u niet snoeit op een zonnige dag, dit om te voorkomen dat de blaadjes verbranden na de snoei. Om ervoor te zorgen dat de snijwonden zo strak mogelijk zijn, is het belangrijk om met een scherpe heggenschaar te snoeien, elektrische of met de hand. Bij droge periodes is het in het eerste jaar belangrijk om de Green Spire haag extra water te geven. Zo zorgt u ervoor dat uw buxusvervanger zich goed kan gaan wortelen op zijn nieuwe standplaats.

Veelgestelde vragen

Bekijk hieronder de antwoorden op veelgestelde vragen van onze klanten. Staat uw vraag er niet tussen? Neem gerust contact met ons op, wij helpen u graag.

Uw Euonymus japonicus Green Spire planten vervoeren wij met net zoveel liefde en aandacht, als dat we deze kweken. Kleine planten worden voorzichtig in speciale kistjes gelegd. Deze bieden optimale bescherming waardoor uw Buxusvervangers vers en groen worden afgeleverd, zonder beschadigingen. Grotere planten (> 40 cm) leveren wij los in pot bij u af.

Bestellingen op donderdag, vrijdag, zaterdag, zondag en maandag van de Euonymus japonicus Green Spire planten t/m 30-40 cm, worden woensdag afgeleverd. Bestelt u deze haagplanten op dinsdag of woensdag, dan worden ze op vrijdag afgeleverd. Betreft het Green Spire planten groter dan 40 cm? Dan komen wij binnen een week langs en hoort u z.s.m. welke dag en tijdsbestek dit exact wordt. 

Heeft u voorkeur voor een specifieke dag of week? Geef het gerust aan bij de bestelnotities, wij houden hier graag rekening mee.

Nee, u heeft geen groene vingers nodig voor zowel het aanplanten als het onderhouden van de Green Spire. Deze buxusvervanger is een onderhoudsvriendelijke haagplant die maar één keer per jaar gesnoeid hoeft te worden.

Ziet een plant er onverhoopt niet meer gelukkig en mooi groen uit, ondanks de aandacht die we er samen aan hebben gegeven? Met onze groeigarantie van maar liefst 3 maanden heeft u gegarandeerde een groene haag! Neem contact met ons op in het geval van een plant die er niet meer goed uitziet, dan zorgen wij voor vervanging.

Nog niet helemaal overtuigd? Dit zeggen klanten!

FAQ Euonymus Green Spire

De gemiddelde groeisnelheid van de Euonymus japonicus Green Spire bedraagt 10 – 15 cm per jaar. Uiteindelijk kunnen deze haagplanten een hoogte bereiken van 80 cm.

De hoeveelheid Green Spire planten per strekkende meter, hangt af van de hoogte van de planten. Wij adviseren het volgende aan te houden:

 • 10 – 20 cm kluit/pot: 9 planten per meter
 • 20 – 30 cm kluit/pot: 7 planten per meter
 • 30 – 40 cm kluit/pot: 6 planten per meter
 • 40 – 60 cm kluit/pot: 6 planten per meter
 • 60 – 80 cm kluit/pot: 5 planten per meter