Euonymus japonicus 'Green Spire'

Euonymus japonicus 'Green Spire'

Vanaf: 1,49

Wissen

De Euonymus japonicus ‘Green Spire’, ook wel de Japanse kardinaalsmuts genoemd, is een groenblijvende winterharde haagplant. De plant kenmerkt zich door zijn opgaande groei en frisgroene bladeren die donkergroen van kleur zijn, glimmend en licht gekarteld. Met zijn uiterlijke gelijkenissen wordt de Euonymus japonicus ook veel gebruikt als Buxus vervanger, waarbij deze Japanse kardinaalsmuts snel een compacte, dichte haag vormt en niet vatbaar is voor de Buxusmot / -rups. Daarnaast is de heester ook geschikt voor groepsbeplanting. De ‘Green Spire’ krijgt geen bloemen en dus ook geen bessen.

Aanplanten

De Euonymus japonicus ‘Green Spire’ kan zowel in de zon, halfschaduw als schaduw staan. Wat wel van belang is, is dat de grond goed waterdoorlatend is. Maak bij het aanplanten gebruik van aanplantgrond. Na het aanplanten is het ook van belang dat de Japanse kardinaalsmuts ruim water krijgt, evenals de eerstvolgende periode door regelmatig water te geven.

Onderhoud

Het is een onderhoudsvriendelijke plant. De Euonymus japonicus ‘Green Spire’ kunt u het beste snoeien na de winter, in april. Voorkom een snoeibeurt bij zonnig en warm weer, om verbranding van de bladeren te voorkomen. Kies dus een bewolkte dag uit en snoei met een scherpe elektrische- of handheggenschaar.

Aantal per strekkende meter

HoogteAdviesPrijs per stuk
10 - 20 cm kluit/pot9 planten per meter€1,49
20 - 30 cm kluit/pot7 planten per meter€2,49
30 - 40 cm kluit/pot6 planten per meter€3,95
40 - 60 cm kluit/pot6 planten per meter€7,50

Specificaties

Groei per jaar10-15 cm
Volwassen plantgrootte80 cm
WintergroenJa
WinterhardheidGoed
Aantal per strekkende meterZie tab 'Aantal per strekkende meter'
StandplaatsZonnig, Halfschaduw, Schaduw
AanplantadviesHeel het jaar behalve bij vorst
OnderhoudsvriendelijkJa
SnoeimaandApril
SnoeiadviesZie beschrijving