Buxus vervanger kopen

Een bruine en kaalgevreten haag is verleden tijd dankzij onze buxus vervangers. Al onze planten worden direct uit onze kwekerij geleverd. Zo bent u verzekerd van de beste kwaliteit én laagste prijs.

Groeigarantie

3 maanden groeigarantie

Snelle levering

Vanuit eigen kwekerij

Tevreden klanten

Klantbeoordeling 9.4

Ilex crenata 'Green Hedge'

Populairste buxusvervanger. Veel uiterlijke gelijkenissen met de buxus en onderhoudsvriendelijk.

Ilex crenata 'Caroline Upright'

Compacte groei met goede vertakking. Bolvormige, donkergroene blaadjes.

Ilex Maximowicziana 'Kanehirae'

Donkergroene, snelgroeiende Ilex crenata, lijkt op de buxus. Heeft spitse, glimmende bladeren.

Portugese laurier

Schitterende haagplant met luxueuze uitstraling, hoge dichtheid en glanzende bladeren.

Taxus Baccata

Populairste coniferensoort. Vormt een luxe afscheiding in elke tuin. Geschikt voor vormsnoei.

Euonymus japonicus 'Green Spire'

Geschikt voor een lage haag. Met frisgroene, glanzende bladeren met een langwerpige groei.

De beste kwaliteit buxus vervangers

Er zijn verschillende haagplanten die kunnen gebruikt worden om de buxus te vervanger. Zo is de Ilex crenata (ook wel Japanse hulst genoemd) een populair alternatief. Met name de Green Hedge wordt vaak gekozen. De Green Hedge blijft het hele jaar door mooi groen en vertoont veel uiterlijke gelijkenissen met de buxus. Met de Green Hedge heeft u echter geen last van buxusmot en buxusrups. U hoeft uw haag hierdoor niet meer te bestrijden én geniet gegarandeerd van een mooie, groene haag.

Alle buxus vervangers leveren wij direct vanuit onze eigen kwekerij. Wij hebben ruim 20 jaar ervaring met het kweken van haagplanten. Doordat wij alles uit onze kwekerij leveren, garanderen wij u verse planten en de beste kwaliteit. Daarnaast staan wij bekend om onze scherpe prijzen. U kunt de buxus vervangers zowel laten verzenden (in een plantvriendelijke verpakking) als er voor kiezen om de planten bij ons op locatie op te halen.

98% van de klanten beveelt ons aan

Tevreden klanten, daar doen we het allemaal voor! Zij geven ons gemiddeld een 8,8 en maar liefst 98% van onze klanten beveelt ons aan.

“Ter vervanging van de buxus heb ik de Ilex crenata Green Hedge aangeplant. De planten werden snel geleverd in een plantvriendelijke verpakking en zijn van uitstekende kwaliteit.”

E. Smorenburg

“Afgelopen jaar heb ik nog geprobeerd de buxusmot te bestrijden, maar helaas veel gedoe en geen resultaat. Nu staat er dankzij Buxusvervanger weer een schitterende, groene haag!”

K. Vernooij

“Samen met de buren hadden we een buxushaag staan. Deze was helemaal bruin en kaalgevreten. Daarom hebben we samen besloten om een  buxus vervanger aan te planten. Wij zijn er heel blij mee!”

D. van Rennes

Verschillende soorten buxus vervangers

De buxus was jarenlang een populaire haagsoort die in veel Nederlandse tuinen en erfscheidingen terug te vinden was. De buxus had als reputatie onverwoestbaar en makkelijk qua onderhoud te zijn. Helaas bleek de praktijk iets anders te zijn. De buxusrups, buxusmot en ander ongedierte tasten de buxus aan en zorgen voor een bruine, kaalgevreten haag. Precies om deze reden zijn wij ons gaan specialiseren in het ontwikkelen van een haag die op de buxus lijkt, makkelijk in onderhoud is en goed in vorm te snoeien is. Deze haagplanten zijn echter niet vatbaar voor de buxusziekte en ander ongedierte.

Alle soorten Ilex crenata zijn ideale buxus vervangers en goed voor het creëren van een sterke en groenblijvende haag. De haag kan zowel hoog als laag gehouden worden. Wij leveren dier soorten Ilex crenata, namelijk Ilex Crenata Green Hedge, Ilex Crenata Caroline Upright en Ilex Crenata Maximowicziana Kanehirae. De Ilex heeft een uitstraling die veel weg heeft van de buxus en is goed te snoeien in vorm of als haag. 
De Taxus Baccata, de Ligustrum Ovalifolium en de Portugese laurier zijn tevens populaire alternatieven. De Taxus Baccata is een mooie, dichte haag die makkelijk te snoeien is. De Ligustrum Ovalifolium heeft een klassieke uitstraling en ovaalvormige en vrij grote bladeren. Tot slot is de Portugese laurier klassiek, stijlvol en winterhard. De haagplant groeit goed op elke plek in en rondom uw tuin.

Haagplanten kwekerij

Geen bruine, kaalgevreten buxus meer met onze buxus vervangers. Al meer dan 20 jaar zijn wij gespecialiseerd in het weken van haagplanten.

Reken voorgoed af met de buxusmot, buxusrups en andere ongedierte

De buxus stond lange tijd bekend als een makkelijke, sterke en populaire plant die een goede beschutting biedt. Helaas heeft de buxus ook één groot nadeel: de plant wordt namelijk geplaagd door schimmels zoals de cylindrocladium buxicola en volutella buxi. Daarnaast komen de buxusmot en de buxusrups voor in de buxus. De buxusmot is een insect dat van oorsprong uit Azië komt. De laatste jaren heeft de buxusmot zich echter ook wijdverspreid door Europa. De buxusmot is een sterk insect dat zich zeer makkelijk verspreidt, waardoor hij op grote schaal buxussen kan aantasten. Omdat de buxusmot een kale en bruine haag veroorzaakt, zoeken veel mensen naar een buxus vervanger. Een haag met dezelfde voordelen en uitstraling als de buxus, maar zonder dit vervelende ongedierte. De buxusvervangers uit onze kwekerij kenmerken zich door hun iconische uitstraling, het feit dat ze het hele jaar door groen blijven én zijn niet vatbaar voor de buxusmot.

Met een buxusvervanger rekent u voorgoed af met de buxusmot, buxusrups en andere schimmels en ongedierte. U geeft uw tuin een frisse uitstraling én geniet het hele jaar door van een mooie, groene haag. Een ander belangrijk voordeel is dat de buxusvervanger goed tegen droogte kan. Met de hete zomers die we afgelopen jaar hebben gehad, is dit absoluut een pluspunt. Tot slot zijn de buxusvervangers makkelijk te onderhouden en in vorm te snoeien.

FAQ

Veelgestelde vragen en antwoorden

Er zijn meerdere soorten haagplanten die geschikt zijn als buxus vervanger. Maar het beste alternatief is de Ilex crenata (Japanse hulst). Deze groenblijvende haagplant lijkt qua uitstraling met zijn kleine, groene blaadjes erg veel op de buxus, is onderhoudsvriendelijk en niet vatbaar voor de buxusrups en buxusziekte.

Een buxushaag is normaliter groenblijvend. Belangrijk is dus dat uw buxus vervanger ook het hele jaar door groen is, om hetzelfde effect te krijgen. Met de meeste haagsoorten kunt u net als de Buxus een strakke haag creëren. Een goede vertakking is hierbij belangrijk. Zo heeft u gegarandeerd een groenblijvende haag en hoeft u de buxusrups niet meer te bestrijden.

Blog