Het is momenteel een uitstekende tijd om buxus vervangers aan te planten. Bestel snel online!

Zoek
Klantbeoordeling 9.4
4.7/5

Buxus vervanger Ilex

Geen bruine, kaalgevreten Ilex meer dankzij onze Ilex crenata planten. Deze uitstekende buxus vervangers worden direct uit onze eigen kwekerij geleverd. Topkwaliteit voor de laagste prijs!

Groeigarantie

3 maanden groeigarantie

Snelle levering

Vanuit eigen kwekerij

Tevreden klanten

Klantbeoordeling 9.4

Ilex crenata 'Green Hedge'

Populairste buxusvervanger. Veel uiterlijke gelijkenissen met de buxus en onderhoudsvriendelijk.

Ilex crenata 'Caroline Upright'

Compacte groei met goede vertakking. Bolvormige, donkergroene blaadjes.

Ilex Maximowicziana 'Kanehirae'

Donkergroene, snelgroeiende Ilex crenata, lijkt op de buxus. Heeft spitse, glimmende bladeren.

Ilex crenata als buxus vervanger

De meest voor de hand liggende reden waarom u op zoek bent naar een buxus vervanger is dat uw eens zo prachtige, groene buxusplanten er nu verdord en kaal bij staan. Grote kans dat ze aangevreten zijn door de buxusmot. Bestrijding is mogelijk, maar dat is een intensief en dure klus. Wanneer u toch iets soortgelijks in de tuin wilt hebben staan zonder dat er kans bestaat dat ze vatbaar zijn voor de Buxusmot een heel goed alternatief. Net zo mooi groen als de buxus, winterhard en zeer goedkoop. Terwijl de Ilex crenata planten toch oersterk zijn en niet vatbaar voor de buxusmot.

98% van de klanten beveelt ons aan

Tevreden klanten, daar doen we het allemaal voor! Zij geven ons gemiddeld een 8,8 en maar liefst 98% van onze klanten beveelt ons aan.

“Ter vervanging van de buxus heb ik de Ilex crenata Green Hedge aangeplant. De planten werden snel geleverd in een plantvriendelijke verpakking en zijn van uitstekende kwaliteit.”

E. Smorenburg

“Afgelopen jaar heb ik nog geprobeerd de buxusmot te bestrijden, maar helaas veel gedoe en geen resultaat. Nu staat er dankzij Buxusvervanger weer een schitterende, groene haag!”

K. Vernooij

“Samen met de buren hadden we een buxushaag staan. Deze was helemaal bruin en kaalgevreten. Daarom hebben we samen besloten om een  buxus vervanger aan te planten. Wij zijn er heel blij mee!”

D. van Rennes

De verschillende soorten Ilex

Er is een ruim aanbod in Ilex planten. We lichten drie soorten Ilex crenata toe. Dit omdat zij de meeste overeenkomsten vertonen met de buxus en daarmee goede buxus vervangers zijn. Allereerst de Ilex crenata ‘Green Hedge’. Deze komt het beste overeen met de buxus. Dit geldt zowel voor de blaadjes als voor de groeiwijze. Het heeft een opgaande vorm en glimmende groene blaadjes. Net als de buxus vertakt de Ilex ‘Green Hedge’ goed waardoor er al snel een mooie, dichte haag ontstaat. De ‘Green Hedge’ groeit zo’n 20 tot 35 centimeter per jaar. Een andere mooie buxusvervanger is de Ilex maximowicziana ‘Kanehirae’. Deze maakt een snellere groei door, wel zo’n 40 centimeter per jaar. Het blad is iets donkergroener dan de buxus en loopt wat spitser toe. Tot slot is er nog de Ilex crenata ‘Caroline Upright’. Het maakt een compactere groei door en heeft licht bollende blaadjes.

Buxus vervanger kwekerij

Geen bruine, kaalgevreten buxus meer met onze buxus vervangers. Al meer dan 20 jaar zijn wij gespecialiseerd in het weken van Ilex crenata.

Ilex crenata kopen

Welke van de 3 Ilex soorten het meest geschikt is, hangt af van uw eigen voorkeur. Alle drie kunnen ze op iedere standplaats staan en zijn, net als de buxus, uitermate geschikt voor iedere snoeivorm. De Ilex crenata, waarvan de Nederlandse benaming Japanse hulst is, komen allen uit eigen kwekerij. Ze zijn verkrijgbaar in diverse hoogtes. Omdat ze uit de eigen kwekerij komen kunnen ze snel getransporteerd worden. Dit komt uiteraard de kwaliteit ten goede. Meer weten over de diverse soorten Ilex of een vrijblijvende offerte aanvragen? Neem gerust contact op!

FAQ

Veelgestelde vragen en antwoorden

De Ilex crenata is het meest populaire buxusalternatief. De sterke, groenblijvende haagplant heeft veel uiterlijke gelijkenissen met de buxus, maar is niet vatbaar voor buxusziekten of buxusschimmel. 

Ilex crenata planten die in pot gekweekt zijn, kunnen het hele jaar door aangeplant worden. De compacte wortelkruit raakt niet beschadigd in de pot, waardoor ze goed kunnen doorgroeien in de grond. Wanneer het vriest kunt u beter even wachten met aanplanten.

Blog