Het is momenteel een uitstekende tijd om buxus vervangers aan te planten. Bestel snel online!

Zoek
Klantbeoordeling 9.4
4.7/5

Wat is de beste buxus vervanger?

ilex-crenata-green-hedge-haag-2.jpg

De buxus is al decennia lang zeer geliefd als haagplant. Ze zijn terug te vinden in vele Nederlandse particuliere tuinen, bij bedrijven en in openbare parken. Helaas kampt de buxus de laatste jaren met veel problemen. Zo heeft het te lijden onder diverse soorten schimmelziektes en wordt het volledig kaal gevreten door de buxusrups en buxusmot. Bestrijding hiervan is een intensief werkje en duur. Bovendien bestaat er geen garantie dat alle ‘ongemakken’ voorgoed verdwenen zijn. Genoeg redenen om op zoek te gaan naar goede buxus vervangers. De meest bekende zijn de Ilex crenata, de Portugese laurier, de taxus en de ligusterhaag. Allen hebben als grootste overeenkomst met de buxus dat ze winterhard zijn en hun mooie, groene kleur het hele jaar door behouden. In deze blog lichten we het meest populaire alternatief voor buxus uit: de Ilex crenata.

Ilex crenata als buxus vervanger

De Ilex crenata, ook wel bekend onder de naam Japanse hulst, is een plant die zich goed leent voor het creëren van lage en hoge hagen. Ook solitair aangeplant in de tuin of in een pot komt de schoonheid van de Ilex goed tot zijn recht. Het heeft kleine, groene blaadjes en kent een opgaande groeivorm. Net als de buxus is de Ilex crenata geschikt voor iedere snoeivorm. Om het mooi compact te houden en de groei van nieuwe bladeren te stimuleren wordt 2x per jaar snoeien aanbevolen; in het voorjaar en aan het einde van de zomerperiode. De Ilex crenata Green Hedge is het meest populair als buxus vervanger omdat deze de meeste uiterlijke gelijkenissen vertoont met de buxus.

De groei en bloei van de Green Hedge

In het voorjaar verschijnen er kleinschalige, witte bloemetjes aan de Ilex crenata Green Hedge. Net als alle andere Ilex soorten houdt de Green Hedge van een zurige grond. Door wat rododendrongrond toe te voegen bij het aanplanten ontstaat de ideale bodemomstandigheden voor deze buxusvervanger. Zorg ervoor dat de grond goed vochtig blijft. We raden bij het aanplanten aan om de Green Hedge even te dompelen in een bak water. Wilt u meer weten over de Green Hedge of één van de andere buxusvervangers? Neem gerust contact met ons op!

Facebook
Twitter
Pinterest

De beste buxus vervangers

Vervang de kaalgevreten, bruine buxus met een haagplant die niet vatbaar is voor de buxusmot en buxusrups.