Het is momenteel een uitstekende tijd om buxus vervangers aan te planten. Bestel snel online!

Zoek
Klantbeoordeling 9.4
4.7/5

Is het mogelijk om een buxus vervanger te planten in de winter?

periode-aanplanten-buxusvervanger

Als u een buxus vervanger koopt, kunnen we ons voorstellen dat u deze het liefst zo snel mogelijk wilt aanplanten. Wij krijgen dan ook regelmatig de vraag of het mogelijk is om een buxus vervanger aan te planten in de winter. In dit blog geven we antwoord op deze vraag!

Wat is de beste periode om een buxus vervanger aan te planten?

In principe is de beste periode om een buxus vervanger aan te planten tussen september en april. Hoewel veel mensen verwachten dat het verstandig is om een buxus vervanger aan te planten in de lente, zitten er juist diverse voordelen aan het aanplanten van de planten in de minder warme maanden. De winter is dus een prima jaargetijde om de buxus vervanger aan te planten. Het enige waar u rekening mee moet houden is dat de grond niet bevroren mag zijn. Bij extreme weersomstandigheden (ook tijdens een hittegolf) kunt u het aanplanten beter even uitstellen.

Waarom is het een goed idee om een buxus vervanger aan te planten in de winter?

In de winter staan buxus vervangers – zoals de Taxus, Portugese Laurier, Ilex Crenata Green Hedge of Euonymus Japonicus Green Spire – in een ruststand. Dit houdt in dat de planten als ware een winterslaap houden. De groei en stofwisseling staan op een laag pitje en de bovengrondse bladeren sterven af. De kern en de wortels van de buxus vervanger blijven echter in leven.

Het voordeel van een buxus vervanger aanplanten als deze in winterslaap is, is dat de plant rustig de kans krijgt om te wennen aan zijn nieuwe plekje in uw tuin.

Een ander voordeel is dat de kluiten van de plant alvast kunnen doorwortelen. Ondergronds blijft de buxus vervanger namelijk in prima conditie. Op deze manier is de plant beter voorbereid op de warmere maanden. Een buxus vervanger met grote wortels kan namelijk makkelijker vocht opnemen en zal beter groeien.

Facebook
Twitter
Pinterest

De beste buxus vervangers

Vervang de kaalgevreten, bruine buxus met een haagplant die niet vatbaar is voor de buxusmot en buxusrups.