Het is momenteel een uitstekende tijd om buxus vervangers aan te planten. Bestel snel online!

Zoek
Klantbeoordeling 9.4
4.7/5

Het bemesten van de Portugese laurier

earth-g35f00bc2c_1280

Verschillende haagplanten zijn een geschikte optie als u zoekt naar een vervanger van de Buxus. Zo wordt de Portugese Laurier vaak gekozen als alternatief voor de Buxus. De Portugese Laurier (ook wel Prunus Lusitanica genoemd) is een haagplant met een luxueuze en klassieke uitstraling. De plant groeit relatief snel en behoudt het hele jaar door zijn groene kleur. U creëert met de Portugese Laurier hierdoor snel een mooie en volle haag. In dit blog leest u wanneer en op welke manier u de Portugese Laurier het beste kunt bemesten.

Wanneer de Portugese Laurier bemesten?

Het bemesten van een Portugese Laurier is belangrijk om verschillende redenen. Zo kan de plant zich optimaal ontwikkelen en zal hij minder vatbaar voor plagen en ziektes zijn. Ook zullen de bladeren van de haagplant minder snel geelachtige verkleuringen gaan vertonen. De Portugese Laurier bemesten kunt u het beste tweemaal per jaar doen. Doe dit bij voorkeur voor de eerste keer in de maanden maart of april en voor de tweede keer in juni of juli.

Let op: bemest de Portugese Laurier niet in de nazomer. De nieuwe scheuten die door de bemesting ontstaan, zullen de winter namelijk niet overleven. Het is hierdoor zinloos om de plant laat in het jaar nog te bemesten.

Waarmee de Portugese Laurier bemesten?

Er zijn verschillende merken en soorten bemesting die geschikt zijn voor de Portugese Laurier. Een goede keuze zijn bijvoorbeeld organische mestkorrels.

In organische mestkorrels zitten diverse voedingsstoffen die er voor zorgen dat de bemesting gedurende een lange periode blijft doorwerken. De bodemvruchtbaarheid wordt hierdoor op lange termijn gestimuleerd.

Hoe de Portugese Laurier bemesten?

Voor het bemesten van de Portugese Laurier kunt u de gebruiksaanwijzing van de haag opvolgen of gebruik maken van ons algemene stappenplan:

  • Strooi de bemesting rond de stam van de Portugese Laurier;
  • Eventueel kunt u de bemesting licht (niet al te diep) inwerken in de bodem;
  • Geef de Portugese Laurier handmatig water, de mestkorrels zullen hierdoor oplossen. Deze stap is belangrijk om uit te voeren, ook als het regent;
  • Voorzie de Portugese Laurier van de juiste snoei. In ons blog geven wij tips over het snoeien van de Portugese Laurier.

Het aanplanten en bemesten van een nieuwe Portugese Laurier

Als u een nieuwe Portugese Laurier aanplant is het belangrijk om te zorgen voor een goede bodemconditie. Gebruik hiervoor bij voorkeur aanplantgrond. De aanplantgrond mengt u licht door de bodem van de plantgaten. Vervolgens kunt u de nieuwe Portugese Laurier aanplanten en de gaten opvullen met de overgebleven grond.

Facebook
Twitter
Pinterest

De beste buxus vervangers

Vervang de kaalgevreten, bruine buxus met een haagplant die niet vatbaar is voor de buxusmot en buxusrups.