Het is momenteel een uitstekende tijd om buxus vervangers aan te planten. Bestel snel online!

Zoek
Klantbeoordeling 9.4
4.7/5

Buxusbollen

ilex-crenata-bollen-kwekerij.jpg

In veel Nederlandse tuinen is de buxusbol terug te vinden. Een paar buxusbollen in mooie potten geeft uw tuin snel een groene uitstraling. De buxus is namelijk een haagplant met een groenblijvend karakter. Plaats bijvoorbeeld twee buxusbollen aan de weerszijden van een deur. Dit vormt een warm welkom voor uw gasten en gezinsleden. De buxus kan in allerlei vormen geknipt worden, van kerstboom tot aan piramide. De buxus staat er bovendien altijd – van ’s winters tot aan ’s zomers – even stralend bij.

De buxusbol staat bekend om haar ronde vorm. De bol staat goed in elke tuin, balkon of buitenruimte en zorgt voor een rustgevend effect. Door meerdere bollen naast elkaar te plaatsen creëert u een afscheiding. U kunt er ook voor kiezen om slechts één buxusbol op verschillende plekken in uw tuin te planten. De buxus kan gecombineerd worden met andere plantsoorten en kan zowel in een pot als in de grond geplaatst worden.

Gevaar voor de buxusbol: de buxusmot

Jarenlang waren de buxus en buxusbollen veel terug te vinden in Nederlandse tuinen. De buxus werd ook wel onverwoestbaar genoemd en was makkelijk te onderhouden. Er bleek echter een groot gevaar voor de buxus op de loer te liggen: ongedierte. Zowel de buxusrups als de buxusmot en ander ongedierte zorgden voor een bruine en kale haag. Om deze reden is onze kwekerij zich gaan specialiseren in het ontwikkelen van een alternatief voor buxus. Een haag die op de buxus lijkt, makkelijk in vorm te snoeien is, goed te onderhouden is, maar niet vatbaar is voor de buxusziekte.

Perfecte vervanger voor de buxusbol: de Ilex bol

De Ilex bol is een perfecte vervanger voor de buxusbol. Zo toont de ilex veel uiterlijke gelijkenissen met de haagplant. De bollen hebben dezelfde uitstraling, maar met de Ilex heeft u geen last van de buxusrups, buxusmot en ander ongedierte. De Ilex bollen mogen zowel in de schaduw, halfschaduw als de volle zon worden geplaatst. Het aanplanten van de bollen is niet moeilijk. Om de bollen een goede start te geven, raden we u aan om rododendrongrond te gebruiken tijdens het aanplanten.

Facebook
Twitter
Pinterest

De beste buxus vervangers

Vervang de kaalgevreten, bruine buxus met een haagplant die niet vatbaar is voor de buxusmot en buxusrups.