Het is momenteel een uitstekende tijd om buxus vervangers aan te planten. Bestel snel online!

Zoek
Klantbeoordeling 9.4
4.7/5

Alternatief voor buxus haag

Een bruine en kaalgevreten haag is verleden tijd dankzij onze buxus vervangers, het alternatief voor uw buxus. Onze haagplanten worden uit onze kwekerij geleverd. Zo bent u verzekerd van de beste kwaliteit én laagste prijs.

Groeigarantie

3 maanden groeigarantie

Snelle levering

Vanuit eigen kwekerij

Tevreden klanten

Klantbeoordeling 9.4

Euonymus japonicus Green Spire

Nieuwe, populaire buxusvervanger. Met frisgroene, glanzende bladeren en een unieke uitstraling.

Ilex crenata 'Green Hedge'

Veelgekozen buxusvervanger. Heeft veel uiterlijke gelijkenissen met de buxus en is onderhoudsvriendelijk.

Ilex crenata 'Caroline Upright'

Compacte- en opgaande groei, met goede vertakking. Bolvormige, donkergroene blaadjes.

Ilex Maximowicziana 'Kanehirae'

Donkergroene, snelgroeiende Ilex crenata, lijkt op de buxus. Heeft spitse, glimmende bladeren.

Portugese laurier

Schitterende haagplant met luxueuze uitstraling, hoge dichtheid en glanzende bladeren.

Taxus Baccata

Populairste coniferensoort. Vormt een luxe afscheiding in elke tuin. Geschikt voor vormsnoei.

Het beste alternatief voor uw buxus

Er zijn diverse haagplanten die in aanmerking komen om de Buxus te vervangen. Zo is de Ilex Crenata (Japanse Hulst) een interessant alternatief. Met name de Ilex Crenata Green Hedge is een populaire keuze. De Green Hedge blijft gedurende het hele jaar groen en lijkt qua uiterlijk veel op de Buxus. De Green Hedge is echter niet gevoelig voor de buxusrups of buxusmot. U hoeft hierdoor niet aan de gang met bestrijdingsmiddelen en geniet altijd van een groene en mooie haag.

Al onze Buxus vervangers worden geleverd vanuit onze eigen kwekerij. Met ruim 20 jaar ervaring zijn wij echte specialisten in het kweken van haagplanten te noemen. Wij garanderen bovendien verse planten van een goede kwaliteit. Wij hanteren hierbij scherpe prijzen. U kunt de Buxus vervangers zowel ophalen in onze kwekerij als er voor kiezen om de planten te laten verzenden.

98% van de klanten beveelt ons aan

Tevreden klanten, daar doen we het allemaal voor! Zij geven ons gemiddeld een 8,8 en maar liefst 98% van onze klanten beveelt ons aan.

“Ter vervanging van de buxus heb ik de Ilex crenata Green Hedge aangeplant. De planten werden snel geleverd in een plantvriendelijke verpakking en zijn van uitstekende kwaliteit.”

E. Smorenburg

“Afgelopen jaar heb ik nog geprobeerd de buxusmot te bestrijden, maar helaas veel gedoe en geen resultaat. Nu staat er dankzij Buxusvervanger weer een schitterende, groene haag!”

K. Vernooij

“Samen met de buren hadden we een buxushaag staan. Deze was helemaal bruin en kaalgevreten. Daarom hebben we samen besloten om een  buxus vervanger aan te planten. Wij zijn er heel blij mee!”

D. van Rennes

Welke haagplanten zijn goede alternatieven als vervanger van de buxus

De Buxus was jarenlang een populaire haagplant die men veelvoudig tegenkwam op erfafscheidingen en tuinen. De Buxus was populair vanwege zijn onverwoestbare reputatie én het feit dat de plant makkelijk in onderhoud was. Helaas bleek de Buxus wel gevoelig voor de buxusmot, buxusrups en ander ongedierte. Deze plagen zorgden voor bruine en kaalgevreten hagen. Om dit probleem op te lossen, zijn wij een haag gaan kweken die alle positieve eigenschappen van de Buxus heeft. onze hagen zijn echter niet vatbaar voor ongedierte en de buxusziekte.

Alle soorten Ilex crenata zijn ideale buxus vervangers en zijn geschikt voor het creëren van een groene en sterke haag. De haag kan zowel laag als hoog gehouden worden. In onze kwekerij kweken wij drie soorten Ilex Crenata: de Green Hedge, Caroline Upright en Maximowicziana Kanehirae. De Ilex Creneta lijkt qua uitstraling veel op de Buxus en is makkelijk te snoeien als haag of in een bepaalde vorm.

Andere populaire alternatieven zijn de Taxus Baccata, Ligustrum Ovalifolium en Portugese Laurier. De Taxus Bacatta is een dichte haag die makkelijk te onderhouden is. De Ligustrum Ovalifolium heeft vrij grote, ovaalvormige bladeren en een klassieke uitstraling. De Portugese Laurier heeft een stijlvol en klassiek uiterlijk en is winterhard. De haagplant groeit bovendien goed op elke plek in uw tuin.

Haagplanten kwekerij

Geen bruine, kaalgevreten buxus meer met onze buxus vervangers. Al meer dan 20 jaar zijn wij gespecialiseerd in het weken van haagplanten.

Reken af met de buxusmot en ongedierte

Hoewel de Buxus een sterke, makkelijke en populaire plant is, heeft de Buxus één nadeel. De plant is namelijk vatbaar voor schimmels en ongedierte zoals de buxusmot en buxusrups. De buxusmot komt oorspronkelijk uit Azië. De buxusmot heeft zich inmiddels echter ook verspreid door Europa. De buxusmot is sterk, verspreidt zich snel en tast op grote schaal Buxussen aan. De buxusmot veroorzaakt hiermee een bruine en kale haag. Om deze reden zoeken veel mensen naar een vervanger van de Buxus. Een haag die alle goede eigenschappen van de Buxus beschikt, maar niet vatbaar is voor schimmels en ongedierte. In onze kwekerij richten we ons volledig op het kweken van haagplanten die aan deze eisen voldoen!

Kies voor een interessant buxus alternatief

Reken voorgoed af met de buxusmot en ander ongedierte door te kiezen voor een vervanger van de Buxus. Uw tuin zal het hele jaar door een groene en frisse uitstraling behouden. Een ander voordeel is dat de alternatieven voor de Buxus goed bestand zijn tegen droogte. Dit is –met name tijdens de hete zomers van afgelopen jaren- een pluspunt. De alternatieven zijn bovendien makkelijk qua onderhoud en goed in vorm te snoei.

FAQ

Veelgestelde vragen en antwoorden

Er zijn meerdere soorten haagplanten die geschikt zijn als buxus alternatief. Maar het beste alternatief is de Ilex crenata (Japanse hulst). Deze groenblijvende haagplant lijkt qua uitstraling met zijn kleine, groene blaadjes erg veel op de buxus, is onderhoudsvriendelijk en niet vatbaar voor de buxusrups en buxusziekte.

Een buxushaag is normaliter groenblijvend. Belangrijk is dus dat uw buxus alternatief ook het hele jaar door groen is, om hetzelfde effect te krijgen. Met de meeste haagsoorten kunt u net als de Buxus een strakke haag creëren. Een goede vertakking is hierbij belangrijk. Zo heeft u gegarandeerd een groenblijvende haag en hoeft u de buxusrups niet meer te bestrijden.

Blog